Laptop voor studenten

Laptop, studenten: twee zaken die onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Maar wat is nou de beste laptop voor studenten? Aan welke vereisten moet hij voldoen? Dat hangt er simpelweg van af waar je hem voor gebruikt. Log je dagelijks in op je mail en social media? Wil je foto’s en video’s bewerken? Of ben je een fanatiek gamer? Doe je voordeel met deze studenten laptop tips.

Wat is de beste laptop voor studenten?

Wat voor een ander de beste studenten laptop is, is dat niet per definitie voor jou. Volg je bijvoorbeeld een grafische opleiding en doe je veel aan beeldbewerking? Dan heb je meer capaciteit nodig dan iemand die hem alleen gebruikt voor tekstbewerking en om dagelijks mailtjes en social media te checken. Game-fanaat? Dan heb je een krachtige processor nodig. En dit geldt ook voor studenten die graag films en series kijken in de trein. De eerste vraag die je jezelf moet stellen voordat je een studenten laptop koopt is: waar wil ik hem voor gebruiken? Wat zijn de vereisten van de opleiding en hoe is jouw persoonlijke surfgedrag? Stap twee is vervolgens de match met je portemonnee. Welke studenten laptop met de juiste gebruikersvereisten past in jouw budget? Wij verkopen, naast nieuwe, ook tweedehands laptops. Van betaalbare, maar degelijke modellen tot laptops met krachtige processoren en sterke videokaarten. En dat allemaal tegen een gereduceerd tarief. Want we weten: studenten, korting en laptop zijn een perfecte match!

Beste laptop voor studenten die dagelijks surfen

Wil je een studenten laptop kopen, omdat je veel verslagen schrijft, mails verstuurt en dagelijks iets in de stories op social media plaatst? Een goede laptop voor studenten HBO Communicatie of Marketing bijvoorbeeld? Voor dit soort internetgebruik heb je geen zware laptop nodig. Letterlijk en figuurlijk. De werklast voor je studenten laptop ligt namelijk relatief laag. Je kunt in dit geval prima uit de voeten met een simpele laptop. Een Core i5 processor is voldoende. Deze zijn in de meeste gevallen ook het vriendelijkst voor je budget. Voor dagelijks internetgebruik is het ook goed om een lichte laptop voor studenten te kiezen. ‘Lichte’ staat in dit geval voor lichtgewicht. Een lichtgewicht behuizing is het prettigst wanneer je veel op pad bent.

Beste laptop voor studenten die foto’s en video’s bewerken

Op zoek naar de beste laptop voor studenten HBO die een Multimedia of Grafische opleiding volgen? Je zult dan veel aan vormgeving en beeldbewerking doen, programma’s als Photoshop gebruiken en foto’s en video’s opslaan in je werkgeheugen. Dan heb je meer power nodig! Een Core i7 uit de U serie) is een minimale vereiste om dit soort werk goed te kunnen doen op je laptop. Past dit niet helemaal binnen je studentenbudget? Kijk dan bij ons tweedehands aanbod.

Beste laptop voor studenten die films streamen en gamen

Films en series kijken op je studenten laptop? Dan is het wellicht een goede keuze om voor een laptop te gaan met full-HD scherm. Want je wil je favoriete serie of film natuurlijk wel in superieure beeldkwaliteit kunnen zien! Kijk je veel onderweg, dan is een lange accuduur ook geen overbodige luxe. Game je graag? Wold of Warcraft, GTA en Fifa vragen om een krachtige processor: een i7, en een sterke videokaart. Je werkgeheugen moet ook 8g RAM (liefst nog hoger) zijn, om ervoor te zorgen dat de weergave niet schokt.

Studenten laptop tips

Waar moet je al met al op letten bij een laptop voor studenten? Onze studenten laptop tips:

 • Processor
  Wat is jouw surfgedrag en hoeveel power heeft de laptop hiervoor nodig?

 • Schermformaat
  Wil je full-HD films en games zien of gebruik je de studenten laptop voor tekstverwerking en social media?

 • Videokaart
  Voor grafische vormgeving, films, series en games heb je een sterke videokaart nodig.

 • Opslag en intern geheugen
  Om foto’s en video’s op te slaan heb je veel werkgeheugen nodig.

Vragen over laptops voor studenten?

Wij hebben geen dure telefonische helpdesk en dat zie je terug in onze prijzen. Heb je een vraag over onze laptops voor studenten of een ander product? Stuur dan een mail naar info@tvdlcomputers.nl.